Kleuterzwemmen

Kleuterzwemmen

Hoe bereid ik mijn kind voor op zwemles?

ouder en kind (25) (1).jpg

Kinderen starten tegenwoordig op steeds jongere leeftijd met zwemles. Maar wanneer is een kind klaar voor zwemles? En hoe bereid je een kind voor op zwemles?

Een kind van 4 jaar kan watervrij zijn maar het toch moeilijk vinden om alleen naar de zwemles gaan. Het moet op korte tijd heel veel indrukken verwerken, wennen aan nieuwe gezichten en nieuwe dingen aanleren. Voor deze kinderen is het programma Waterwennen bedoeld.

Waterwennen is een eerste kennismaking met Jip’s Zwem ABC, voor kinderen v.a. 3 jaar en 9 maanden t/m 4-5 jaar.

Het programma

Waterwennen bestaat uit 10 lessen. De lessen zijn vrijblijvend te volgen. Tijdens de eerste 5-7 lessen van het programma neemt één van de ouders samen met kind deel aan de les. Naarmate de lessen vorderen zal de meezwemmende ouder steeds vaker uit de les weggaan. Dit varieert van aan de kant zitten tot uiteindelijk de zwemzaal echt verlaten. Je kind kan zo wennen aan de nieuwe situatie waarbij het uiteindelijk alleen, net zoals op school, naar de les gaat. Na het Waterwennen kan je kind makkelijker de overstap maken naar het reguliere zwem ABC. Een lesgroep Waterwennen bestaat uit maximaal 7 kinderen. 

De zwemlesgever

Onze zwemdocente speelt een belangrijke rol in dit programma. Ze verzorgt lessen met leuke oefeningen die zorgen voor zwemlespret. Het lijkt misschien zo dat je kind alleen maar speelt, maar ondertussen is ieder spel of iedere oefening gericht op een doel. Zij kan hiermee beoordelen of je kind inderdaad toe is aan de overstap naar de reguliere ABC zwemles.

De kosten

Vooraf aanmelden voor het Waterwennenprogramma is verplicht.
Waterwennen begint met 3 losse lessen, vervolgens is er een vaste lesperiode van 5 lessen. Het programma eindigt met 2 losse lessen.
Je kunt ervoor kiezen om een les los te betalen of een 5-lessenkaart te kopen.

Aanmelden voor Waterwennen

Aanmelden voor Waterwennen kan persoonlijk bij de receptie van het zwembad of online. Na betaling van de inschrijfkosten wordt je kind op de wachtlijst geplaatst en ontvang je van ons een bevestiging met meer informatie.

online aanmelden

Heb je een vraag?

Nog 500 tekens resterend
Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.