Proef-examenzwemmen

Het doel van het proef-examen

Het Proefexamenzwemmen voor de groepen A-5, B en C in de huidige periode is gepland op:

  • donderdag 04 april 2024
  • vrijdag 05 april 2024
  • zondag 07 april 2024 ( onder voorbehoud)

De indeling van tijden en groepen wordt na les 5 bekendgemaakt.

Als je kind aan het einde van één van de diplomagroepen A-5, B of C is, wordt het eerst uitgenodigd voor het Proefzwemmen. Onze instructrices krijgen zo een goed beeld of je kind alle vaardigheden beheerst en of het klaar is voor het diplomazwemmen. Proefzwemmen wordt afgenomen in groepen van max. 25 kinderen.

Meer informatie over de gestelde eisen bij diplomazwemmen voor ABC vind je opAlles over zwemles

Wanneer?
In de regel vindt Proefzwemmen plaats na les 9. De datums van het Proefzwemmen staan op het overzicht met de lesdata vermeld. Deze datums zijn onder voorbehoud en kunnen indien nodig wijzigen. De groepsindeling met de daarbij behorende tijden wordt na les 5 bekendgemaakt.

Hoe weet ik of mijn kind mag deelnemen?
De lesgever beoordeelt of je kind toe is aan Proefzwemmen. Aan het einde van les 9 of 10 ontvangt je kind van zijn/haar zwemjuf de uitnodiging hiervoor. Alleen de zwemjuf kan je kind uitnodigen voor het proefzwemmen. De uitnodiging kun je niet bij de receptie krijgen.

De kosten.
Proefzwemmen is niet inbegrepen bij de leskaart. De kosten betaal je op de dag van het Proefzwemmen na inlevering van de uitnodiging bij de kassa van het zwembad. Vergeet de uitnodiging dus niet als je kind komt proefzwemmen.

Hoe verloopt het Proefzwemmen?
Proefzwemmen begint altijd met het onderdeel Gekleed Zwemmen. Zorg dat je de vereiste kleding meeneemt. Denk ook aan een plastic tas om na afloop de natte kleren in te doen. Tijdens Proefzwemmen zijn alleen de lesgevers aanwezig op de zwemzaal. Ouders kunnen in onze horeca of buiten wachten. Om het proefexamen voor de deelnemers rustig te laten verlopen is kijken bij het raam in de hal NIET toegestaan!

Het resultaat?
Bij het proefzwemmen zal je kind aan de eisen van het diplomazwemmen moeten voldoen. De besluitvorming van het proefzwemmen is bindend. Prestaties in de zwemles worden niet meegeteld in de eindbeoordeling.
Proefzwemmen gehaald, dan krijgt je kind na afloop het felbegeerde diplomabriefje. Dit is de uitnodiging voor het Afzwemmen.
Proefzwemmen niet gehaald, de zwemjuf zal je hierover informeren. Op een later tijdstip zal ze persoonlijk toelichten wat de reden is van de afwijzing. Bij een afwijzing raden we je aan om je meteen bij de kassa van het zwembad te melden i.v.m. het opnieuw inplannen van je kind.

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.